In de snelgroeiende vastgoedmarkt hebben zowel verzekeraars als bewoners behoefte aan professionele, 24/7 ad hoc verzekeringsdiensten die betrouwbare en snelle oplossingen bieden. Dat is precies wat onze klant, Keypoint, met haar innovatie wil verzekeren. Het bedrijf kreeg een subsidie van Vlaio, waardoor het zijn concept nu kan omzetten in realiteit. Venture Campus begeleidde Keypoint bij het op de juiste manier vastleggen van het verhaal en rolde voor hen een passend ontwikkeltraject uit.
Keypoint werd in 2017 opgestart door Jonathan Goderis en Tijs Corneillie, twee ex-collega's met ervaring in de verzekeringssector. Het bedrijf organiseert herstellingen en onderhoud aan gebouwen in heel België. Hiervoor werken ze samen met eigenaars, syndici, dienstverleners en verzekeraars binnen de sector van het gebouwenbeheer. Keypoint is dan ook actief op de Belgische markt van de vastgoedverzekeringen, de schadeverzekeringen en in de polis- en de schadeverzekeringssector
Na een tijdje in het vak te hebben gezeten, werd al snel duidelijk dat er een toenemende behoefte was aan snellere reacties van verschillende partijen. Als antwoord op deze toenemende vraag ontwikkelen zij nu een uniek platform dat alle betrokken partijen samenbrengt, namelijk Connect.
Polishouders zijn niet altijd vertrouwd met de schadeherstelprocedures voor hun eigendommen. Zij weten niet met wie zij contact moeten opnemen of welke aannemers betrouwbaar of gekwalificeerd zijn. Dit verhoogt het risico op oneerlijke beoordeling van schadeherstel en mogelijke frauduleuze activiteiten. Het is van cruciaal belang om alle aannemers en hun werk te controleren en te evalueren om de kwaliteit van de reparaties te waarborgen...
Verzekeringsfraude kost de Belgische verzekeringssector 250 miljoen euro per jaar. Enkele redenen zijn het overschatten van de waarde van gestolen spullen bij inbraken, liegen over de omvang, oorzaak of datum van de schade, of het opzettelijk beschadigen van eigendommen om een claim in te dienen. In Vlaanderen bleken in 2017 ongeveer 4 op de 1.000 gevallen frauduleus te zijn. Het is duidelijk dat er behoefte is aan een betere opsporing van fraude.
Vandaag de dag geven klanten de voorkeur aan eenvoudige, probleemloze en flexibele self-service ervaringen. Dit gaat gepaard met een verantwoorde omgang met de vereiste gegevens. De verwachtingen van klanten nemen toe en nieuwe generaties vinden het makkelijker dan ooit om van verzekeringsmaatschappij te veranderen om aan die verwachtingen te voldoen. Het handmatig aanpassen en beoordelen van verzekeringsclaims vereist vaak meerdere telefoongesprekken, e-mails en/of bezoeken aan verzekeringsmakelaars en -agenten. Verzekeraars hebben daardoor moeite om dossiers op tijd af te ronden.
Bovendien geven klanten de voorkeur aan digitale hulpmiddelen om hun claimstatus te controleren. Door complexe interne en softwarematige processen bij verzekeraars is het niet altijd mogelijk om aan deze digitale tools te voldoen. Het komt erop neer dat verzekeraars zich moeten aanpassen om te overleven.
Connect is ontwikkeld om alle stappen van het claimproces digitaal toegankelijk te maken via mobiel, tablet en PC. De processen worden geoptimaliseerd op basis van kunstmatige intelligentie, zodat er minder fraude kan plaatsvinden vanuit de klant en/of aannemer. Een aanvullend onderdeel van het project implementeert smart home IoT sensorische data, waarmee schade aan een woning direct kan worden gemeld en mogelijk voorkomen.
Door de inbedding van IoT en de AI-automatiseringsbot kan de oplossing van Keypoint fraude tegengaan en ervoor zorgen dat alle huisreparaties correct en tegen een eerlijke prijs worden uitgevoerd door een erkende en betrouwbare aannemer. Als totaaloplossing voor het beheer zal het digitale platform de stress en bezorgdheid bij de belanghebbenden wegnemen.
"Ons online platform laat bedrijven toe om claims te beheren op een centraal platform, wat ons in de voorhoede van verzekeringsinnovatie plaatst. We zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van kunstmatige intelligentie en automatisering het technisch vastgoedbeheer naar een hoger niveau zal tillen, "aldus Jonathan Goderis, medeoprichter.
De kennis van de sector en de ervaring van de vele pijnpunten leidde ertoe dat Jonathan & Tijs gingen brainstormen over vele mogelijkheden om verbetering te bieden. "Als startup kom je logischerwijs terecht in de scene van Vlaio. Een sterk idee heeft ruimte nodig voor ontwikkeling en die ontwikkeling kan alleen gestimuleerd worden als je voldoende kapitaal hebt. Vlaio biedt dus de perfecte opstap. ”
Kennissen en collega-ondernemers brachten Keypoint in contact met Venture Campus. "We hadden veel ideeën, maar wisten niet goed hoe we die konden inpassen in een helder innovatietraject. Na een gezamenlijke brainstormsessie wisten we het meest geschikte idee te onderscheiden. Venture Campus zorgde ervoor dat het idee, met al zijn facetten, perfect paste in het innovatieve project en stippelde voor ons het meest efficiënte proces uit. Ze slaagden er meteen in om het op een transparante en heldere manier vast te leggen. En dat wierp zijn vruchten af voor de uiteindelijke aanvraag, waarin Vlaio ons de subsidie toekende. ”
Er is vaak een groot verschil tussen het bedenken en plannen en het uitschrijven van een project. Bij Venture Campus nemen we dat laatste op ons, zodat de klant zich kan concentreren op zijn core business. Wij krijgen energie van innovatieve ideeën en het helpen realiseren van diverse projecten. Neem gerust contact met ons op, zodat we kennis kunnen maken met uw bedrijf en we kunnen beoordelen wat we voor uw bedrijf en uw innovatieve ideeën kunnen betekenen.
Voor de meeste subsidieaanvragen werken wij met het no-cure, no-pay principe. Dit betekent dat u alleen hoeft te betalen als de subsidie wordt toegekend.
Zeker weten! Startups behoren tot onze vaste klantenkring. Wij bieden vaak een hefboomeffect via subsidies op kapitaalverhogingen door investeerders.
Juist omdat we werken via het no-cure, no-pay principe, waarbij we alleen betaald worden voor succes, is onze succesratio hoog. Als we in uw project geloven, doen we dat op basis van onze expertise met honderden andere klanten.
Wij analyseren gratis of uw project in aanmerking komt voor subsidies. Dit kan per telefoon, via een videogesprek of zelfs via onze subsidieradar.
Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden voor subsidie. Na ondertekening van de overeenkomst gaan wij aan de slag met als doel de aanvraag binnen 60-90 dagen in te dienen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw subsidieaanvraag te starten!
Venture Campus kan u helpen bij het aanvragen van innovatiesubsidies. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten subsidies en steunmaatregelen waarbij wij u van A tot Z kunnen bijstaan. Wij zijn dé subsidieadviseur voor innovatiesubsidies voor ondernemers en bedrijven.
Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor subsidies? Laat het ons voor u uitzoeken!